Etiketter – generellt

Etiketter – generellt

Related Post

En etikett er mye mer enn en papirlapp!!

Dersom etiketten foreksempel brukes til å selge et produkt i en butikk har etikettens design en direkte innvirkning på salget!

Dette kan du blant annet lese mer om i denne artikkelen fra E24.
http://e24.no/naeringsliv/ny-etikett-ga-tredobbelt-salg/3326668

Produksjon av etikett, avhengig av hva den skal brukes til kan deles opp i 3 faser:

1) Design og form
Størrelsen på etiketten må selvsagt avgjøres, dette er oftest en forholdsvis enkel affære da emballasjen som oftest er gitt og bestemt.
Litt avhengig av budsjett involverer man gjerne en profesjonell grafisk formgiver i designfasen. Man kan og velge å lage designet selv, eller lage en skisse og overlate utleggsjobben til oss. Norgesetikett har ikke egen grafisk formgiver men kan videreformidle kontakt til en av våre kunder som jobber i dette feltet. De enklere jobbene kan vi hjelpe med.

2) Valg av materiale, limtype og leveringsmedie.
Vi kan konsultere på dette. Det finnes et vell av materialer og lim og det må tas hensyn til holdbarhet, hva det skal klistres på og miljøet det skal oppbevares i. Vanlig lim har foreksempel en lei tendens til å løsne når det blir fryst så for frysevarer finnes det egne limtyper. Papir tåler selvsagt ikke væske/fuktighet så om dette er et tema så må man vurdere en syntetisk etikett. Våre billigste alternativer leveres på ark, så om man ønsker å bruke en applikator eller er avhengig av å trykke på dato eller lignende selv med en Termisk skriver må man over på en rull-levering.

For å hjelpe med de rette valgene er det viktig at kunden forteller hva produktet skal brukes til og om det er spesielle hensyn å ta i etikettens levetid.

3)
Pristilbud og levering.
Når alt er på plass, hentes eventuelt inn relevante pristilbud, etiketter har en lagringstid på ca. ett år så ikke bestill mer enn ett års forbruk. Dersom du forventer å bruke samme etikett flere år og har en formening om årsvolum kan en flerårlig leveranseavtale redusere prisen på total-leveringen.

 

Vi håper å legge ut fler artikler om etiketter etter hvert, og prøve å gå litt i dybden på materiale og lim.